آموزش تعمیر انواع پمپ های وکیوم | شرکت صنایع وکیوم آسیا
https://repairspump.com
02166791775
02166791776
پمپ وکیوم با توجه به تعدد مصرف آن از لوازم خانگی گرفته تا در آزمایشگاهها و صنایع ریختهگری، کالایی ضروری و با اهمیت تلقی میشود. با توجه به عمری بودن این دستگاه، احتمال خرابی آن به مرور زمان وجود دارد. مطلب حاضر، ضمن ارائه تعریف و کاربرد پمپ وکیوم ، روشهای تعمیر این وسیله ضروری را نیز به شما ارائه میکند.
درباره پمپ وکیوم
در صنایع و ابزارهای مختلف به دستگاهی نیاز است که گاز یا مایع را از محیطی تخلیه کند. وکیوم پمپ که به آن نوع پمپ خلاء هم گفته میشود؛ برای ایجاد همین خلاء به کار میرود. این پمپها بر اساس نوع مصرف خود در انواع و مدلهای مختلف طراحی میشوند. این دستگاه، مولکولهای هوا را در خلاء میمکد و امکان رسیدن به فشار بسیار پایین بین صفر مطلق و اتمسفر را فراهم میکند.
با توجه به اینکه تخلیه گازها و مایعات با درجات مختلف انجام میشود؛ درجه وکیوم نیز برای کارهای مختلف، متفاوت است. در مواقعی که نیاز به وکیوم بالا احساس میشود، ترکیبی از پمپها به کمک ما میآیند تا بیشترین مقدار وکیوم بدست آید. تکنولوژیهای مختلف پمپهای وکیوم موجب شده است که کاربردهای متنوعی نیز داشته باشد.
کاربردهای پمپ وکیوم
پمپ وکیوم، دستگاهی ضروری تلقی میشود که کاربردش از موارد کوچک و خانگی همچون جاروبرقیها تا صنایع بزرگ مثل خودرو سازی و فلزی متنوع است. در مراکز درمانی همچون بیمارستانها و آزمایشگاهها نیز از این دستگاه استفادههای فراوانی میشود. برای مثال، دستگاه وکیوم در اتاق عمل و زایمان به شدت حیاتی است. در صنایع ریختهگری نیز برای مکش از وکیوم پمپ استفاده میشود.
انواع پمپ وکیوم
پمپ وکیوم به انواع مختلفی تقسیم میشود. مثلا بر اساس فشار، نوع پمپ اولیه و پمپ تقویت کننده یا ثانویه موجود است. بر اساس مراحل وکیوم نیز دو نوع پمپ یک مرحلهای سوپاپ دار و دو مرحلهای داریم. در نهایت بر اساس ساختار، پمپها به دو دسته پمپ وکیوم آبی و روغنی تقسیم میشوند.
پمپ آبی که در صنایع بزرگ مورد استفاده است، از راندمان بالایی برخوردار بوده و در عین حال هزینه نگهداری آن پایین است. پمپ وکیوم روغنی که با روغن یا هوا خنک میشود؛ خود به دو مدل تک مرحلهای و دو مرحلهای دستهبندی میشود.
خراب شدن پمپ وکیوم
هنگام خرید پمپ وکیوم حتما دقت کنید که در هر شیفت کاری به چه میزان خلاء نیاز دارید. علت خرابی پمپ وکیوم میتواند خرابی بلبرینگها، خوردگی پروانه یا سوراخ شدن آن و همچنین خوردگی سر سیلندر باشد. یکی از دلایل دیگری که ممکن است موجب اشکال شود؛ سوختن الکتروموتور پمپ وکیوم آب در گردش است. زمانی که پروانه پمپ وکیوم آبی دچار خوردگی شود؛ فشار وکیوم افت کرده و در نتیجه فشار نهایی مکش کاهش مییابد.
نشتی هوا نیز میتواند یکی از دلایل دیگر معیوب شدن پمپ باشد. برای مثال نشتی هوا در لوله مکش و کاسه نمد در کار پمپ وکیوم اختلال ایجاد میکند. گاهی نیز دهانه مکش به اندازه کافی درون مایع نیست و موجب ایراد در کار میشود.
برای همین لازم است که همواره سرویسهای دورهای برای جلوگیری از خرابی پمپ صورت گیرد. تعویض روغن دستگاه و همچنین بررسی مداوم فیلترهای روغن، غبارگیر و سپراتور موجب میشوند تا عمر پمپ وکیوم شما افزایش یابد. حال در صورت خرابی، چگونه میتوان اقدام به تعمیر پمپ وکیوم کرد؟
تعمیر پمپ وکیوم
خرابی پمپ وکیوم معمولا بعد از یک سال کار کشیدن از دستگاه ایجاد میشود؛ در این شرایط راندمان پمپ پایین آمده و سرعت و عملکرد آن کاهش مییابد. یادگیری تعمیر پمپ، کار پیچیدهای نیست و با رعایت چند نکته ساده به راحتی از عهده آن بر خواهید آمد.
ابتدا پمپ را روشن کرده و وضعیت برقی الکتروموتور را بررسی کنید. شما میتوانید با استفاده از آمپرمتر، آمپر مصرفی را اندازهگیری کنید و با گیج وکیوم دیجیتال، مقدار فشار را بسنجید و آن را با مقادیری که روی پلاک درج شده مقایسه کنید؛ اگر بالاتر بود، نیاز به تعمیر خواهید داشت.
شستن قطعات نیز در تعمیر پمپ وکیوم نقش ویژهای دارد، این کار را با گازوییل، بنزین یا تینر انجام دهید تا رسوبات از بین برود. گاهی نیز لازم است برخی قطعات همچون اورینگها، بلبرینگ و یا تیغههای پمپ تعویض شوند. در ادامه، روشهای تعمیر دو نوع پمپ وکیوم آبی و خشک را به صورت مجزا بررسی میکنیم.
تعمیر پمپ وکیوم آبی
برای تعمیر وکیوم پمپ آبی باید ببینید که آیا ورودی پمپ گرفته است یا خیر. همچنین باید میزان ورودی و کیفیت آب و البته خنک بودن آن را بررسی کنید. در صورتی که پروانه پمپ وکیوم دچار خوردگی شده بود؛ اگر پرهها سوراخ نشده باشند، میتوانید با عملیات ماشین کاری آن را تعمیر کنید. در صورتی که پروانهها خراب شده باشند، بهتر است یا آن را تعویض کنید و یا اقدام به ساخت پروانه استیل نمایید.
تعمیر پمپ وکیوم خشک
تعمیرات پمپ خلا خشک با غبارگیری و تمیز کردن ورودی پمپ به راحتی ممکن است؛ علت غبار حرارت بالای دستگاه میباشد که موجب ایجاد دود در پمپ میشود. همچنین همواره باید روغن پمپ را بررسی کنید. به یاد داشته باشید، استفاده از روغن بیکیفیت خود در مستهلک شدن قطعات داخلی پمپ و ایجاد دود نقش بسزایی دارد.
از دیگر دلایل خرابی پمپ میتواند، خرد شدن تیغه گرافیتی باشد که علت آن نیز استفاده از دستگاه به مرور زمان و طی چند سال است. گاهی ورود براده چوب به داخل وکیوم پمپ خشک، ایجاد خرابی میکند. برای جلوگیری از این اتفاق، فیلتری در مسیر ورودی پمپ قرار داده شده؛ بهتر است این فیلترها دائما بازدید شوند تا نیازی به تعمیر پمپ وکیوم نباشد.
Leave a Comment